Неделя 22, Май 2022г.

 

         УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

           

         Бързо и неусетно Вашето дете порасна и сте изправени пред дилемата да изберете детско заведение.

         Чрез уеб-страницата Вие можете да получите ценна и разнообразна информация от живота и постиженията на децата от ДЕТСКА ГРАДИНА ,,РАЙНА КНЯГИНЯ ''

         Доверете се на учителя, който ще предразположи детето да се чувства сигурно и спокойно при нас. Дните в детската градина ще научат децата Ви да разделят всичко с другите, да бъдат    внимателни, да се впечатляват от чудесата, които ги заобикалят, да поливат цветето в саксията.

         С трепет и вълнение, любопитство и безпокойство, стиснал мама и татко за ръка малкият човек прекрачва прага на детската градина. Посреща го тя – учителката. От този миг стъпка по стъпка се изгражда доверието между  дете – учител – родител.

         Ходенето в детско заведение е предизвикателство не само за родителите, но и за децата. Представете нещата в добра светлина, обяснете, че там то ще намери приятели – малки и големи.

         Адаптацията е труден процес. Ние с Вас можем да помогнем. Добре е предварително да посетите детската градина, да дадете възможност на детето да се запознае със своите учителки, да разгледа обстановката.

         Със сигурност поне в началото малкият човек няма да иска да бъде без вас. Постарайте се сутрин раздялата да е кратка. Набързо се сбогувайте и не се притеснявайте, ако детето започне да плаче безутешно. Малко след като си тръгнете то ще се улиса в игра. Постепенно детето ще се адаптира към новата обстановка и ще усети обичта на хората, които се грижат за него.

За уютната и приятна обстановка допринасят екипа на детската градина.

 

          

 

 

 

 

 

 

Сподели: